Politikker

Fødselsdage

Politikker

Principper for kost, mad og måltider på Jejsing Friskole

Børnenes grundlæggende daglige kost er et forældreansvar. Det betyder, at skolen forventer, at børnene har spist morgenmad, inden de møder i skolen, og at alle elever har ernæringsrige og sunde madpakker med.

Eleverne spiser sammen i klassen med de lærere, de har haft i den foregående time.

Vi har et køleskab tilgængeligt for eleverne, hvor det er muligt at lægge madpakkerne indtil de skal nydes.

Gode vaner bliver tillagt tidligt i livet. Det er derfor vigtigt at motivere og stimulere børnene til en sund livsstil.

GI’ MADPAKKEN EN HÅND

Den gode madpakke

Anbefalinger til en god madpakke: Rugbrød med pålæg, grovboller, gnavegrønt f.eks. gulerødder, agurk, blomkål, ærter, tomat m.m. evt. frugt.

Den lille overraskelse kan være: Nødder, rosiner, tørret frugt, ostehaps, frugtstang. Sørg for, at der er rigeligt med mad i madkassen til hele dagen.

Pizzasnegle og pølsebrød er også udmærkede som små overraskelser i madkassen. For at det er en sund madpakke er det blot vigtigt, man netop ser dette som en lille overraskelse/et supplement til madpakkens andet indhold.

Selvom vi kommer med ovenstående anbefalinger i kostpolitikken, så er der ikke en nul-sukker-politik på skolen. Til børnefødselsdage og ved andre særlige lejligheder sker det, at eleverne får et stykke kage eller lignende.

Skal dit barn gå på jejsing?

Kom forbi til en snak og se skolen