Engelsk

Jejsing Friskole arbejder efter folkeskolen trin og slutmål i faget engelsk, som beskrevet i faghæfte 2 for engelsk. Dette betyder også, at vi følger Ministeriet for Børn og Undervisnings vejledende undervisingsplaner fra 4. klasse og op.

Læs mere her

Da vi allerede starter med engelsk i 0. klasse, har vi udarbejdet vores egne trinmål for 3. klasse. Nedenfor ses ligeledes læseplanen for engelsk for 0.-3. klasse.

Tidlig sprogstimulering i engelsk

KOMMUNIKATIVE FÆRDIGHEDER

Trinmål for efter 3. klasse

Farverne, dyrenes navne, tallene, bogstaverne, kroppen, ugedage, måneder, lande, ord i forbindelse med højtider, familiemedlemmer.

Enkle faste vendinger om nære emner

Rim, remser, sanglege og rollespil

Engelske lydklip, musik og film

Eleverne lærer at anvende enkle faste vendinger om faste emner gennem samtale med hinanden

Eleverne får gennem leg kendskab til de engelsktalende landes navne og disses kendetegn.

// lytte og forstå ord og meget enkle sætninger og udtryk anvendt i forbindelse med nære emner som ”sig selv”, familie, dagligdag, fritid, højtider og lande.

// deltage i sproglege og små rollespil

// svare på enkle spørgsmål om sig selv, familie, fritid og skole

// følge med i udvalgte lyd- og billedmedier på engelsk om nære emner og danne sig en mening om, hvad det drejer sig om.

// vise begyndende forståelse for andres levevis og deres kulturer

SPROG OG SPROGBRUG

Trinmål for efter 3. klasse

Gennem sanglege bevidstgøres eleverne om den anderledes udtale